Procházka okolím Hrubé Vody

13. září 2013

Údolí řeky Bystřice je tradičním výletním místem především Olomoučanů. O tom svědčí i sedm stovek rekreačních chat od Mariánského Údolí přes Hlubočky a Hrubou Vodu až po Smilov.

Kdysi bylo pro svou malebnost a krásnou přírodu nazývaná Moravské Švýcarsko.

I dnes je tato oblast především rekreačním rájem. Stačí nasednout na vlak a za necelou půlhodinu jste v krásné přírodě.
Milovníci sjezdového lyžování tu najdou jednu z nejníže položených sjezdovek v České republice. Ski areál Hlubočky ale zve i k letním sportům.

Na lyže se můžete vypravit i do Hrubé Vody. Nově budovaný Park sportu koncem srpna uvedl do provozu bobovou dráhu, v zimě tu čeká na lyžaře sjezdovka, vlek i lanovka. V budoucnu bude areál nabízet širokou škálu sportovních a relaxačních aktivit včetně ubytování.

Vedle místního hotelu najdete i krásný parčík, který je v letních měsících využíván i ke svatebním obřadům, a v lesíku za ním lanové centrum.

Vydejte se sem s námi na výlet v neděli 15. září v Toulkách krajem.

autor: av
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.