Sledujte řeč svého těla, říká gemmoterapeutka Jarmila Podhorná

26. říjen 2017

Změny počasí na nás mají velký vliv, zejména na imunitu a krevní oběh. Organismu dělá dobře pohyb na čerstvém vzduchu, vyvážená strava, dostatek ovoce a zeleniny. Pomoct nám můžou i bylinky. Některé z nich mají antibakteriální nebo protivirové účinky.

„Na imunitu doporučuji gemmoterapeutikum z černého rybízu, lesního bezu hroznatého a královského ořešáku. Skvělá je lichořeřišnice, která likviduje streptokoky, stafylokoky na močových i dýchacích cestách,“ říká bylinkářka z Brodku u Konice.

Důvěřujme svému organizmu. Jakmile ucítíme problém, hned ho řešme. „I na podzim nakládáme pupeny z letniček, z lichořeřišnice, jalovce, třezalky. Pupeny ze stromů necháváme na jaro. Dávají do nich to nejlepší, co mají,“ vysvětluje Jarmila Podhorná. Když se pupeny nalévají, jsou nejúčinnější a sbírají se v okamžiku, kdy je jejich síla největší.

Gemmoterapeutka radí vždy užívat jednu kúru, což zabere zhruba dva měsíce. Přitom je dobré sledovat svůj stav a přijít na to, která tinktura nám dělá nejlépe. „Spolupracuji s celou řadou lékařů. Jsou to ti, kteří gemmoterapii neodmítají, kteří vidí, že to funguje. Je důležité pomáhat organismu preventivně. A na to jsou bylinky skvělé,“ dodává Jarmila Podhorná.

autor: voj
Spustit audio