Užijte si během soboty Den s Českým rozhlasem Olomouc na Rejvízu. Na co se můžete těšit?

26. květen 2023

Před dvěma týdny jsme za vámi byli v Zoo Olomouc, před týdnem jste mohli navštívit vy nás v rámci Dne otevřených dveří a tuto sobotu se můžeme společně potkat znovu! Tentokrát na Rejvízu.

V sobotu 27. května od 11 do 17 hodin se můžete zastavit v našem stánku, který bude právě v horské osadě. Kde přesně? „Když budete stoupat po cestě novým Rejvízem ze strany Zlatých hor směrem k hotelu Rejvíz, tak zhruba uprostřed po pravé straně je muzeum Tkalcovna. Je hned vedle kostela a tam bude naše místo,“ prozradila v pozvánce moderátorka Dita Vojnarová.

Hřebíky, pamětní list i moderátor nanečisto

Jistě znáte naši populární soutěž Hřebíky. Možná jste si ji už vyzkoušli skrze telefonát do rádia, nyní můžete své vědomosti nanečisto otestovat přímo v našem stánku a třeba i něco vyhrát.

A nejen to. Pokud se za námi zastavíte, obdržíte pamětní list Procházka Rejvízem a k tomu modrou placku upomínající 100. výročí Českého rozhlasu. Odvážnější z vás si pak budou moct nanečisto vyzkoušet i roli moderátora našeho rádia.

Fara stojí přímo u zdejšího kostelíka

Vrcholem Dne na Rejvízu s Českým rozhlasem Olomouc bude hodinové živé vysílání mezi 15. a 16. hodinou, kdy moderátorka Dita Vojnarová u svého mikrofonu postupně přivítá:

  • Josefa Podstatu, ředitele Českého rozlasu Olomouc, se kterým si mimo jiné popovídá o výročí 100 let Českého rozhlasu a oslavách tohoto jubilea
  • Milana Ráce, starostu Zlatých Hor, s nímž bude hovořit o propojení Zlatých Hor a Rejvízu nebo turistických zajímavostech města
  • Vladimírem Začalem, předsedou Klubu přátel Zlatých hor
  • a Vojtěchem Mockou, předsedou Spolku pro rozvoj Rejvízu, o tom, co má spolek na starosti nebo jaké chystá akce na příští rok

Na všechny příchozí se budeme těšit!

Spustit audio

Související