Vzdušná, prostorná, plná světla. S mikrofonem jsme si prošli novou budovu Českého rozhlasu Olomouc

18. květen 2022

Páska přestřihnuta, stěhování je oficiální. Budova v Pavelčákově ulici se ve středu 18. května krátce po 13. hodině stala novým domovem Českého rozhlasu Olomouc. 

Ještě předtím, než se generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, herec Igor Bareš, olomoucký arcibiskup Jan Graubner a ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata postarali o slavnostní akt, tedy přestřihnutí pásky, vzali si režisér Michal Bureš společně s redaktorkou Českého rozhlasu Olomouc Petrou Ševců mikrofon a vyzpovídali několik čestných hostů, kteří se historického dne pro olomoucký rozhlas zúčastnili.

Petra Ševců s olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem

Své první pocity z velkolepé budovy na mikrofon popisovali mimo jiné architekt Miroslav Pospíšil, ředitel olomoucké vojenské nemocnice Martin Svoboda, herečka Ivana Plíhalová, historička architektury Martina Mertová, krajský radní pro kulturu a památkovou péči Jan Žůrek nebo zaměstnanci Českého rozhlasu Olomouc moderátorka Zora Ježková, produkční Tereza Chmelinová či zprávař Jan Faltýnek.

Poslechněte si a nasajte atmosféru z nové budovy Českého rozhlasu Olomouc na adrese Pavelčákova 21, kam se vaše oblíbená regionální stanice přestěhovala po dlouhých 73 letech z původních prostor na Horním náměstí 21.

autor: dja
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.