Dojmy jsou velkolepé, líbí se nová budova Českého rozhlasu Olomouc jeho bývalému řediteli Stanislavu Červenkovi

20. květen 2022

Stanislav Červenka v Českém, vlastně ještě Československém rozhlase, pracoval od 60. let minulého století. Byl první ředitelem znovuobnoveného samostatného olomouckého studia v roce 1994. Práci rozhlasáků samozřejmě stále sleduje, nechyběl proto ani na slavnostním otevření naší nové budovy v Pavelčákové ulici.

„Moje první dojmy jsou velkolepé. Pamatuju si, jak tu byla vietnamská tržnice a předtím, když tu byl ještě nábytek. Kupovali jsme tu součástky do našeho prvního bytu. Dnes tato budova slouží úplně jiném účelu a já mám velkou radost z toho, že se to povedlo uskutečnit,“ říkal během slavnostního otevření nové budovy, které proběhlo ve středu 18. května.

„V té staré budově jsme byli rádi, ale už tam nebyla možnost nějakého dalšího rozvoje. Pan ředitel Podstata udělal jako manažer s olomouckým rozhlasem zase velký krok dopředu,“ chválil bývalý ředitel Českého rozhlasu Olomouc. „Přeji všem rozhlasákům, aby se jim tady práce dařila, aby se jim tu líbilo, a abyste měli hodně posluchačů,“ dodal.

Stanislav Červenka je člověkem, který jako první promluvil do vysílání Českého rozhlasu Olomouc v jeho novodobé historii. Z pozice ředitele tak učinil 4. ledna roku 1994, bylo to na adrese Horní náměstí 21.

Dokázal si tenkrát představit, že se ČRo Olomouc tak rozroste? Jakou cestou se snažil stanici jako ředitel vést on sám? Co řekl o tehdejší konkurenci soukromých rádií? Poslechněte si v jeho povídání s redaktorkou Ditou Vojnarovou.

autoři: voj , dja
Spustit audio

Související