Hostem Rockle bude Michael Kocáb

15. březen 2014
Mimo formát , Rockle

Přestávku v tvůrčí činnosti Pražského výběru Michael Kocáb využil tím nejlepším způsobem. S australským kytaristou Glennem Proudfootem dal dohromady nový materiál, který podpořila světová rytmika Bill Sheeha a Virgil Donati.

Deska vyšla pod názvem "Aftershocks" před měsícem a o práci na ní si budeme v pondělí 17. března s Michaelem Kocábem povídat v Rockli.

Proudfoota Kocábovi před lety dohodil bubeník Kláda Kryšpín, když připravovali po mnoha stránkách nešťastný projekt Pražský výběr II. "Glenn je vynikající, přes své mládí světově uznávaný kytarista. Když jsme oslovovali Donatiho, jeho věhlas byl tím nejlepším doporučením pro spolupráci a souhlasu basáka Sheehana byl potom už jen krůček," objasnil Kocáb, který nepřipustil myšlenku, že by desku odbubnoval Kryšpín. "To by zase až příliš zavánělo Pražským výběrem II a tu situaci jsem už nechtěl dopustit," přiznal.

O případném koncertním předvedení celé sestavy se jedná, ale sladit vše termínově není vůbec jednoduché. "Dosavadní komunikace a nahrávání probíhaly díky internetu, nicméně zájem o fyzické setkání všech zúčastněných tu je. Byl bych rád, kdyby se nám v této sestavě podařilo nahrát další album, repertoár by si víc sednul a lépe by se sestavoval koncertní setlist. Také bude záležet, jestli se album vydá a uchytí i na mezinárodní scéně, jistý příslib a zájem firmy tu je," dodal Kocáb.

Ukázky z alba "Aftershock" a povídání s Michaelem Kocábem poslouchejte v pondělí 17. března po 18 hodině v pravidelném pořadu Rockle.

Spustit audio