Doba přeje pivní rozmanitosti, je přesvědčená sládková Karolína Chroustovská
Nebojí se experimentovat a zkoušet nové chutě. V současné době jsou podle Karolíny Chroustovské z pivovaru Chroust hlavním trendem ovoce, koření, čokolády, kávové a kakaové boby. „Zkouší se hranice nemožného,“ vysvětluje.
Spotřebitelé podle ní přesně vědí, co chtějí a poznají, v čem je kvalita. „Jsou vzdělanější a také hodně zvídaví. Je čí dál těžší uspokojit jejich chutě,“ konstatuje sládková, která se zapojila do vytváření české buňky Pink Boots Society, organizace zabývající se postavením žen v pivovarnictví.
Jsou vzdělanější a také hodně zvídaví. Je čí dál těžší uspokojit jejich chutě.
Karolína Chroustovská
Karolína Chroustovská studovala na potravinářské fakultě, vzdělání si doplnila na Střední pivovarské škole v Podskalské. Ráda také vyráží do zahraničí, kde je podle ní stále co objevovat. „Je nutné pochopit ten rozsah a škálu možností, které tento obor nabízí,“ doplňuje.
Na otázku, jestli chodí sládková do hospody, odpovídá, že v jejím případě moc ne. Zaměstnávají ji dvě děti, proto ochutnává hlavně doma z láhví a plechovek.
Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.