Doba přeje pivní rozmanitosti, je přesvědčená sládková Karolína Chroustovská

Nebojí se experimentovat a zkoušet nové chutě. V současné době jsou podle Karolíny Chroustovské z pivovaru Chroust hlavním trendem ovoce, koření, čokolády, kávové a kakaové boby. „Zkouší se hranice nemožného,“ vysvětluje.

Spotřebitelé podle ní přesně vědí, co chtějí a poznají, v čem je kvalita. „Jsou vzdělanější a také hodně zvídaví. Je čí dál těžší uspokojit jejich chutě,“ konstatuje sládková, která se zapojila do vytváření české buňky Pink Boots Society, organizace zabývající se postavením žen v pivovarnictví.

Jsou vzdělanější a také hodně zvídaví. Je čí dál těžší uspokojit jejich chutě.
Karolína Chroustovská

Karolína Chroustovská studovala na potravinářské fakultě, vzdělání si doplnila na Střední pivovarské škole v Podskalské. Ráda také vyráží do zahraničí, kde je podle ní stále co objevovat. „Je nutné pochopit ten rozsah a škálu možností, které tento obor nabízí,“ doplňuje.

Na otázku, jestli chodí sládková do hospody, odpovídá, že v jejím případě moc ne. Zaměstnávají ji dvě děti, proto ochutnává hlavně doma z láhví a plechovek.

Karolína Chroustovská

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio

Související